MIKSI ILONA PÄIVÄHOITO SYNTYI?

TARINAMME

Kun eräs äiti lapsilleen hyvää hoitopaikkaa etsi...


...eikä löytänyt sopivaa, jossa olisi yhdistyneet kaikki hoitopaikalle asettamansa kriteerit, hän päätti perustaa sellaisen itse.


Äiti ei halunnut laittaa lapsiaan isoon päiväkotiin, joka olisi löytynyt perheen kodin vierestä, eikä hän halunnut, että suuret yksityiset päiväkotiketjut rikastuisivat hänen lastensa kustannuksella. Perhepäivähoitajia, joilla olisi ollut sopivasti vapautuvia paikkoja perheen kaikille lapsille, ei löytynyt sopivan matkan päästä kodista. Ja äiti halusi, että kaikki lapset pääsevät samaan hoitopaikkaan. Perheen aikatauluista johtuen äiti tarvitsi hoitopaikan, joka olisi joustavammin auki kuin klo 7-17. Lapset olivat tottuneet nukkumaan aamulla pitkään, ja äiti halusi, että totuttu rytmi säilyy myös hoidon alkaessa.


Äiti halusi, että hoitopaikassa olisi aikaa kohdata hänen lapsensa aidosti ja pysähtyä vastaamaan esikoisen välillä loputtomalta tuntuvaan kysymystulvaan. Äiti halusi, että hoidossa syötäisiin tavallista kotiruokaa ja oltaisiin imetysmyönteisiä sekä imetyksen hyödyistä tietoisia. Äiti halusi, että hoidossa olisi mahdollista olla kannettavana joko liinassa tai repussa. Ja että olisi mahdollista käyttää myös kestovaippoja. Äidin mielestä tärkeimpiä taitoja, joita pystyi kuvitella lapsilleen opetettavan jo pienestä pitäen, olivat tunnetaidot. Hän toivoi hoitopaikan painotuksiin myös liikunnallisuuteen innostamista ja musiikin monipuolista käyttöä ilmaisukeinona.


Näistä lähtökohdista syntyi Ilona Päivähoito.


Tarjoamme turvallista hoitoa pienessä lapsiryhmässä. Hoitajamme ovat itsenäisiä yrittäjiä, jotka vastaavat omasta hoitoryhmästään. Hoitajien valintaan kiinnitämme erityistä huomiota, jotta hoitosuhde olisi pitkä ja lasten olisi turvallista kiintyä omaan hoitajaansa. Kaikkien hoitajiemme tulee myös jakaa kanssamme samat arvot sekä ideologia. Ulkoilemme paljon omalla aidatulla pihalla, lähileikkipuistossa sekä ympäröivässä luonnossa. Syömme itse tehtyä kotiruokaa. Arvomme ovat lapsentahtisuus, ekologisuus, positiivisuus, kumppanuus ja avoimuus. Toimimme kerrostalon yhteydessä olevissa päiväkodin tarpeisiin remontoiduissa tiloissa, jotka on tarkastettu terveystarkastajan ja pelastusviranomaisen toimesta. Toimintamme on kaupungin hyväksymää ja valvomaa.